در عصرکنونی باتوجه به گسترش روز افزون علم و تکنولوژی، مشاغل وابسته به آن نیز به شدت افزایش یافته است مشاغلی که برخلاف شغل های سنتی مبتنی بر نیروی فکر و نرم افزار می باشند که با توجه به چندجانبه بودن آنها نیاز به جمع تخصص های لازم در کنار هم جهت تهیه یک استارت آپ یا شغل غیراستارت آپی می باشد البته هرچند برای موفقیت نیاز به اتکا به نیروی جمعی می باشد اما با توجه اینکه ارائه سریع یک و عملیاتی نمودن آن قبل از اطلاع و اقدام رقبا باعث پیروزی است لذا در این بین باید اندیشمندانه اقدام نمود یکی از مواردی که در این راه باید از آن بهره برد قرارداد محرمانگی می باشد.
قرارداد محرمانگی که به آن قرارداد عدم افشا اطلاعات یا قرارداد nda هم گفته می شود در عمل اصولن به اینگونه می باشد که فرد صاحب ایده برای عملیاتی نودن ایده اشن ممکن است نیاز به سرمایه گذار، برنامه نویس، کارمند و متخصصین مرتبط با موضوع ان داشته باشد اما از انجا ایده در کسب و کار های نوپا و استارت اپی می توان گفت حرف اول را می زند پس اگر فرد براحتی اطلاعات خود را در اختیار انها قرار دهد به ممکن است به سرعت افشا شوند و چه بسار افرادی و سرمایه گذارانی هستند که به سرعت و قبل از شما ایده تان را کپی و راه اندازی کنند و تا شما به خود بیاید دیگر ایده شما برایتان کاری نمی کند پس اینجا لازم است با افرادی که از انها مشارکت می گیرید قراردادی تحت عنوان قرارداد عدم افشا یا همان قرارداد محرمانگی منعقد نمایید که بسته طرف مقابل نوع و شرایط آن نیز متفاوت می باشد. البته نکته قابل ذکر این است که قرارداد محرمانگی صرفن به استارت آپ ها و کسب و کارهای نوپا اختصاص ندارد بلکه در خصوص هر کاری که با اطلاعات مهم و تجاری در ارتباط است کاربرد دارد ازجمله اسرار تجاری شرکت ها.
انواع قرارداد محرمانگی
بسته به اینکه قراداد یکطرفه یا دوطرفه باشد یا اینکه طرف ما چه کسی باشد به انواع مختلفی تقسیم می شوند
1. قراداد های یک جانبه و دو جانبه
این دسته بندی بستگی به این دارد که اطلاعات تجاری و محرمانه ای که مورد استفاده است فقط از جانب یکی از طرفین ارائه می شود و یا اینکه هر دو طرف جهت همکاری لاجرم به ارائه اطلاعات سری می باشند متفاوت است و در واقع اگر تنها یک نفر اطلاعاتی ارائه می دهد و طرف دیگر بپذیرد که از انها حفاظت کند این قرارداد یکجانبه اگر هردو طرف اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند و مورد قبول همدیگر باشد این قرارداد دو جانبه می باشد.
2. پیش قرارداد، قرارداد مستقل و شرط ضمن عقد
این سه روش درواقع راه هایی را بیان می کند طرف مقابل را از افشای اسرار منع می دارد.
و در واقع پیش قرارداد محرمانگی به زمانی اختصاص دارد هنوز قراردادی منعقد نشده و طرفین در مذاکرات مقدماتی به سر می برد.
قرارداد مستقل هم شامل مواردی است که به صورت جدا و همعرض قرارداد اصلی منعقد می شود
قرارداد محرمانگی به صورت شرط ضمن عقد مربوط به موارد خاصی مثل انجام قرارداد با کارمندان می باشد که نیاز به انعقاد قرارداد علیحده ای نمی باشد.
البته هر 3 نوع قراردادها در مقالاتی مفصلن بحث گردیده است.
مواردی که در قرارداد محرمانگی باید رعایت کرد:
⇐ معیین نمودن طرفین قرارداد و اینکه این قرارداد یک طرفه است یا دوطرفه.
⇐ تعیین اطلاعاتی که بر اساس آن این قرارداد منعقد می شود.
⇐ محدوده محرمانگی اطلاعات توسط طرف گیرنده اطلاعات
⇐ موارد معافیت گیرنده اطلاعات
⇐ مدت پیمان منع افشای اطلاعات
ضمانت اجرای نقض قرارداد محرمانگی چیست؟
ضمانت اجراهای گوناگونی را می توان برای نقض تعهدات طرف خاطی در قراردادهای محرمانگی پیش بینی نمود. ولی بهترین روش تعیین مبلغی مقطوع است که در صورت اثبات نقض تعهد، طرف خاطی باید مبلغ مذکور را در وجه طرف مقابل پرداخت نماید.
مدت پیمان عدم افشای اطلاعات
برای عدم افشا مدت زمان خاصی را نمی توان تعیین کرد بلکه این بسته به طرفین و نوع فعالیت متفاوت است. البته به طور معمول این مدت بین ۲ تا ۵ سال است ولی بسته به اطلاعاتی که در اختیار گیرنده اطلاعات قرار می گیرد ممکن است مدت کمتری یا بیشتری در قرارداد مشخص شود.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.