وصول مطالبات پیمانکاران از کارفرمایان یکی از دغدغه های همیشگی و مهم پیمانکاران در قراردادهای پیمانکاری است.
پیمانکاران همیشه از این موضوع گله مند هستند که با وجود انجام موضوع قرارداد مطابق با شرایط فنی و طبق زمانبندی های تعریف شده پروژه، مبلغ صورت وضعیت های خود را یا بطور کل تا مدت ها دریافت نمی کنند و یا بصورت ناقص و قطره چکانی دریافت می کنند.
عدم پرداخت مبالغ صورت وضعیت پیمانکاران گاها تا ماه ها و سال ها پس از تحویل موقت پروژه و یا حتی پس از تحویل قطعی پروژه به طول می انجامد که این موضوع مشکلات بسیاری را برای پیمانکاران ایجاد می نماید.
امضاء قراردادهای یکطرفه که معمولا از جانب کارفرما به پیمانکار تحمیل می شود و اکثر مواد و تبصره های آن به سود کارفرما است، کار پیمانکاران را برای وصول مطالباتشان سخت و دشوار می کند.
مهمترین دلایل اختلافات مالی پیمانکار و کارفرما
عدم پرداخت به موقع مطالبات پیمانکاران از سوی کارفرمایان علل گوناگونی دارد، اما مواردی که در ادامه به آن ها اشاره می نماییم شایع ترین و مهمترین علل بروز اختلافات مالی پیمانکار و کارفرما است که منجر به عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران می شود.
۱- عدم توافق کارفرما و پیمانکار در مورد میزان کارکردی که مطالبات پیمانکار از آن ناشی می شود.
۲- تاخیر های غیر مجاز پیمانکار، عدم رعایت اصول فنی و مهندسی مربوط به انجام بخش های مختلف پروژه و مواردی از این دست که منجر به اعمال جرایم و کسورات به صورت وضعیت های پیمانکار می شود ولی پیمانکار این موارد را نمی پذیرد.
۳- اعمال نظرات نادرست غیر کارشناسی و غیر فنی برخی از عوامل کارفرما در مورد عملکرد پیمانکار که متعاقبا منجر به عدم پرداخت مطالبات پیمانکار می شود.
۴- عدم تبحر و مهارت کافی عواملی که رسیدگی به صورت وضعیت های پیمانکاران به آن ها محول شده است.
۵- عدم وجود و یا عدم کفایت اعتبارات مالی و نقدینگی پروژه که در واقع مهمترین علت عدم پرداخت به موقع مطالبات پیمانکاران است.
در پایان لازم به ذکر است چنانچه پیمانکاری هستید که بنا به عللی موفق به وصول مطالبات خود نشده اید و کارفرما با وجود مذاکرات و درخواست های شما همچنان از پرداخت مطالباتتان امتناع می کند و برای رسیدن به حق و حقوق قانونی خود نیاز به راهنمایی، مشاوره وکیل پایه یک دادگستری دارید، می توانید از مشاوره تخصصی وکلای ما بهره مند گردید.
خدمات کلینیک حقوقی وکلای استیناف گر در زمینه قرارداد پیمانکاری
الف – خدمات قراردادی، فنی و مهندسی
— تهیه و تنظیم انواع قراردادها، الحاقیه ها، صورتجلسات و مکاتبات
— تهیه و تنظیم لایحه تاخیرات، ادعا
— اخذ تضامین و وثایق قراردادی
— تامین دلیل در خصوص وضعیت کارگاه
ب- خدمات داوری قرارداد پیمانکاری
— صدور رای داوری، فنی و مهندسی
— میانجی گری و حل و فصل اختلافات
— کارشناسی براساس بند ب ماده 50 شرایط عمومی پیمان
وکیل دعاوی پیمانکاری
ج- خدمات وکالتی
— وصول مطالبات پیمانکاری
— تاخیر در تحویل یا عدم تحویل کارگاه
— تعلیق پیمان و هزینه های مربوط
— هزینه های تطویل پیمان
— هزینه تسریع و خسارت تاخیر
— فسخ و خاتمه پیمان و اعتراض
— ضبط تضامین وثایق و سپرده های پیمانکار
— حوادث ناشی از پرونده های پیمانکاری
— واگذاری پیمان به غیر
— دعاوی مرتبط با تملک ماشین الات پیمانکار
— دعاوی الزام پیمانکار به انتقال قرارداد ،مصالح و تجهیزات به کارفرما
وکیل دعاوی پیمانکاری
د- نحوه اخذ حق لوکاله
با نیت درک شرایط پیمانکاران فسخ پیمان شده و یا سایر پیمانکارانی که شرایط بحرانی دارند و با عنایت به این موضوع که به باور ما عمده دلیل خلع ید و بروز مشکلات بحرانی پیمانکاران، عدم وصول منابع مالی از طریق کارفرمایان و یا افزایش قیمتهای مواد اولیه پروژه و….و عموماً بروز شرایطی که خارج از پیش بینی و قصور پیمانکاران بوده و با اعتقاد به لزوم بازگشت این قشر کارآفرین به چرخه رقابت و اقتصاد کشور ،به اطلاع میرسانیم که عمده حق مشاوره و وکالت این عزیزان پس از اخذ نتیجه مطلوب و آزاد سازی سرمایه های ضبط شده ایشان مطالبه خواهد شد.
وکیل دعاوی پیمانکاری
نحوه پیگیری دعاوی پیمانکاری
پس از تعیین مرجع صالح به رسیدگی در دعاوی پیمانکاری، نوبت به طرح دعوا می رسد. طرح دعوا در دادگاهها به موجب فرم مخصوصی که دادخواست نامیده می شود، صورت می گیرد. در این مرحله پیمانکار با کمک دانش تخصصی و حقوق یک وکیل دعاوی پیمانکاری، جریان رسیدگی به حقوق مورد نظر خود را از ابتدای تهیه دادخواست تا وصول نتیجه و حکم نهایی پی گیری می نماید. در حال حاضر ثبت بسیاری از دادخواستها در تهران از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضائیه صورت می گیرد و در شهرستانها (فعلاً) برای ثبت دادخواست می بایستی مستقیماً به دادگاه صالح مراجعه نمود.
دعاوی پیمانکاری
به عنوان نتیجه گیری نهایی در دعاوی پیمانکاری، می توان گفت بهترین راه برای موفقیت و حفظ حقوق طرفین و وصول مطالبات پیمانکار در قراردادها، این است که در عقد و تنظیم قراردادها تمامی جوانب و زوایای طرح پیمانکاری را بسنجیم، و برای اختلافات احتمالی راه هایی را تعیین و با کمک وکیل دعاوی پیمانکاری آگاه به مسائل حقوقی قراردادها را به صورت درست و کامل تنظیم نمائیم.
سلام و رعض ادب
دو سال قبل قراردادي حقيقي با شركت جهاد نصر منعقد شد بمنظور كاشت نهال در هزار دره جنوبي و خود جهاد پيمانكار منابع طبيعي بود و در واقع پيمانكار دسته دوم بنده بودم (جهاد حق واگذاري ندارد)
متاسفانه اولين صورت وضعيت را كه جهاد نصر گرفت در حقو خود ضبط كرد و اندكي بصورت قطره چكاني به حساب من واريز شد و همين موضوع باعث خسارات فراروان و توقف صورت وضعيتاي بعدي شد
در حال حاضر اختلاف داريم و قرارداد هم پايان تيرماه 99 است
لطفا راهنمايي كنيد يا درصورت نياز پيام بدهيد تا حضورا خدمت برسم
09123832001
باسلام و تشکر بابت حضور در estinafgar.ir
سوال شما بسیار کلی می باشد لذا نیاز به بررسی اوراق و مدارکتان می باشد
با سلام
خدمتتان عارضم که بنده شرکت پیمانکاری داشته و در سال 88 قرارداد احداث مجتمع 87 واحدی مسمن مهر متعلق به شرکت تعاونی جهاد گیلان را منعقد نمودیم.با این وصف بدلیل هدفمندی یارانه ها و افزایش قیمت ارز در سال 89 تا 92 دچار مشکل اقتصادی شده اما بتازگی هم صورت وضعیت و هم تعدیل تایید شده سازمان مسکن و شهرسازی بعنوان نظارت عالیه را گرفتیم . با این وصف کارفرما از پرداخت وجه طلب شرکت خودداری مینماید .
نحوه دادخواست و هزینه مترتب چگونه است؟
طلب حدودی شرکت 800 میلیون با تاییده میباشد . ایا تاخیر تادیه هم محسوب خواهد شد؟
باسلام و تشکر بابت حضور در estinafgar.ir
باتوجه به تخصصی بودن امر و نیاز به بررسی اوراق و مدارک لذا نیاز به مراجعه حضوری می باشد