آیا داور می‌تواند نسبت به خسارت تاخیر تادیه و حق الوکاله وکیل اظهارنظر نماید؟

رای داور

داوری نهادی است که به آن ادرسی خصوصی هم گفته می‌شود. در واقع وقتی قراردادی تنظیم می‌شود طرفین با هم توافق نمایند که در صورت بروز اختلاف به جای طرح شکایت در محاکم دادگستری اختلاف خود را نزد داور ببرند تا وی در این خصوص اظهار نظر نمایند.

از جمله وضعیت‌های ارجاع به داوری سرعت در رسیدگی می باشد و مانند دادگاه نیاز به تشکیل جلسه که اصولاً ممکن است چندین ماه زمان ببرد، ندارد.

صرف نظر از آن مزیت اصلی داوری، هزینه پایین آن می‌باشد چرا که در دادگاه‌ها به عنوان مثال برای دعاوی مالی باید سه و نیم درصد مبلغ مورد ادعای خود را پرداخت نماییم.

 

برای دیدن متن کامل مقاله ابلاغ و اجرای رای داور اینجا کلیک نمایید

 

برای دیدن متن کامل مقاله ابطال رای داور اینجا کلیک نمایید

 

اظهارنظر داور درخصوص خسارت تاخیر تادیه و حق الوکاله وکیل

باتوجه به اینکه صلاحیت داور استثنائی می باشد و باید در حدود شرایط ذکر شده در قرارداد تفسیر شود لذا مواردی مثل خسارت تاخیر تادیه و دیگر متفرعات دعوی بعنوان یک حق خاص مستلزم صلاحیت خاص داور جهت اظهارنظر می باشد به دیگر سخن هر چند مواردی مثل حق الوکاله و یا هزینه دادرسی جز متفرعات دعوا قلم داده می‌شوند و دادگاه می‌تواند به آنها رسیدگی کند اما داور در صورتی صلاحیت رسیدگی به آن را دارد که صراحتاً این موارد در بند ارجاع به داوری ذکر شده باشند و در غیر این صورت اگر داور در خصوص این موارد اظهار نظر نماید به موجب بند ۳ ماده ۴۸۹ قانون آیین دادرسی مدنی داور خارج از صلاحیت خود رای داده است و مستند به ماده ۳۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی می‌توان آن را ابطال نمود.

 

شماره تماس

 

این پست برگرفته از کتب و سایت های مختلف حقوقی می باشد

مطلب مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید برای دوستانتان

قاسم نجفی بابادی

2478 مطلب منتشر شده

درباره این مطلب نظر دهید !

محصولات پرفروش