تعداد جلسات دادگاه طلاق متناسب به نوع درخواست زوجین، بنابر آنکه درخواست از طرف کدام یک یا به صورت توافقی انجام شده، متفاوت است. در این مطلب قصد داریم به شرح دادگاه، با توجه به درخواست طلاق از طرف زن، مراحل آن و شرایط طلاق توافقی آن بپردازیم.
طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی کشور، اختیار طلاق با مرد است. بنابراین در صورتی که درخواست طلاق از طرف زن مطرح گردد، شرایط کمی پیچیده میشود. همچنین قوانین طلاق در خارج از کشور و داخل ایران متفاوت است.
شرایط طلاق از طرف زن
در صورت وجود یکسری از شرایط قانونی امکان درخواست طلاق از سوی زن وجود دارد. در واقع حق طلاق برای زوجه ایجاد شده و می تواند از طریق دادگاه تقاضای طلاق کند. در این شرایط رضایت مرد برای طلاق شرط اصلی نمی باشد و زن می تواند به راحتی از همسر خود جدا شود.
زمانی که بحث طلاق از طرف زن مطرح می شود، دادگاه توجهی نسبت به رضایت یا عدم رضایت مرد نمی کند و در صورت احراز شرایط قانونی مجوز جدا زوجین از یکدیگر صادر می شود.
برخلاف تصور اغلب افراد که زن هیچ گونه حقی در مورد طلاق ندارد، در صورت وجود شرایط زیر حق طلاق برای زوجه ایجاد شده و می تواند از شوهر خود جدا شود.
⇐ وکالت در طلاق
⇐ عدم پرداخت نفقه
⇐ عسر و حرج زوجه
⇐ غیبت بیش از چهار سال
طلاق از طرف مرد
قانون مستقیما طلاق را برای مردان در نظر گرفته است و از این حیث از اختیار بیشتری برخوردار می باشند. طلاق از طرف مرد زمانی درخواست می شود که زوجه تمایلی به جدایی نداشته و زوج به دلایل مختلف قصد جدایی دارد. طلاق در این شرایط به تقاضای مرد صورت گرفته و زوجه هیچ نقشی در این زمینه ندارد.
در حالت کلی اگر طلاق از جانب مرد تقاضا شود، موضوعات مرتبط با حق و حقوق قانونی زن بعد از جدایی مطرح می شود. در واقع این سوال مطرح شود که تکلیف حقوق مالی زن چه خواهد شد؟
به لحاظ قانونی اگر بین طرفین رابطه جنسی برقرار نشده باشد و مرد در خواست طلاق کند، زن مستحق دریافت نصف مهریه است. در واقع طلاق قبل از نزدیکی میان مرد و زن منجر به نصف شدن مهریه می شود. پس در صورت درخواست طلاق از سوی مرد قبل از نزدیکی، مهریه زن کاهش می یابد.
نداشتن رابطه جنسی به روش های مختلف اثبات می شود اما باکره بودن دختر شرط اساسی برای این کار می باشد. دادگاه از طریق سلامت پرده بکارت تشخیص می دهد که نزدیکی بین طرفین صورت نگرفته است. در این صورت میزان مهریه زن به نصف کاهش می یابد.
تعداد جلسات برگزاری دادگاه طلاق
چنانچه هر یک از طرفین قصد طلاق داشته باشند یا طلاق به صورت توافقی باشد، باید دادخواستی مرتبط با موضوع مطرح شده به دادگاه خانواده ارائه دهند. بعد از بررسی دادخواست طلاق توسط مدیر دفتر دادگاه، قبل از حضور در جلسات دادرسی، زوجین می بایست در جلسات مشاوره ای حضور پیدا کنند.
تعداد جلسات مشاوره ایبستگی به روند پرونده و تصمیم طرفین دارد. اگر مشاوره دادگاه خانواده تشخیص دهد که برگزاری جلسات مزبور موثر بوده است، تعداد جلسات را افزایش می دهد تا در نهایت منجر به منصرف شدن طرفین از جدایی شود.
در خصوص پرونده های طلاق رویه به این شکل است که به داوری نیز ارجاع داده می شود. به موجب قانون حمایت خانواده، دادگاه باید به منظور ایجاد صلح و سازش موضوع را به داوری ارجاع کند. البته در مورد طلاق توافقی داوری صورت نمی گیرد.
سپس بعد از طی کردن مراحل ذکر شده، وقت دادرسی تعیین شده و زوجین باید در جلسات دادگاه حضور پیدا کنند. در جلسات دادگاه، قاضی اظهارات و ادله ارائه شده توسط طرفین را مورد بررسی قرار داده و در نهایت رای مقتضی را صادر می کند.
به طور کلی در مورد تعداد جلسات برگزاری دادگاه ها معیار ثابت و مشخصی وجود ندارد و قانونگذار نیز در این زمینه ضابطه معینی را تعیین نکرده است. در واقع تعداد جلسات دادگاه طلاق به عوامل مختلفی بستگی دارد و دادگاه در این زمینه تشخیص می دهد که برای رسیدگی به پرونده تا چه تعداد جلسه دادرسی لازم است.
این پست برگرفته از کتب و سایت های مختلف حقوقی می باشد
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.