مرجع فرجام خواهی از آرای صادر شده توسط دادگاه ها دیوان عالی کشور است که این مرجع، در صورت اعتراض به رای ، به لحاظ شکلی رای صادر شده را مورد رسیدگی قرار داده و در صورتی که به یکی از جهات قانونی مخالف شرع و یا قانون باشد، آن رای را نقض می کند و در غیر این صورت، آن را تایید یا ابرام می نماید.
علی رغم این رسیدگی شکلی که اصولا هم بدون حضور طرفین به عمل می آید و نتیجه ای جز تایید یا نقض رای فرجام خواسته در پی ندارد.
سامانه پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور
در سال های اخیر قوه قضاییه سامانه و سایتی را طراحی و راه اندازی کرده است که با استفاده از این سامانه می توان به راحتی اقدام به مشاهده ابلاغیه دادگاه در سامانه ثنا نموده و روند پرونده های قضایی را بدون نیاز به حضور فیزیکی در مراجع قضایی پیگیری کرد. البته استفاده از سامانه ثنا جهت پیگیری پرونده های قضایی نیازمند آن است که ابتدا متقاضی در آن ثبت نام کرده و احراز هویت شده باشد.
دیوان عالی کشور نیز از این موضوع مستثنی نیست و به همین دلیل پرونده های جاری در دیوان عالی کشور نیز از طریق این سامانه قابل پیگیری می باشند و می توان کلیه جزییات ابلاغیه ها و آرای صادر شده توسط دیوان را در این سامانه ملاحظه نمود.
برای پیگیری پرونده های دیوان عالی کشور و مشاهده خلاصه پرونده و تصمیم دیوان که در نهایت منجر به تایید حکم مورد فرجام خواهی و یا نقض آن شده است، متقاضی باید اطلاعاتی همچون شماره پرونده، ردیف فرعی و رمز شخصی پرونده را در اختیار داشته باشد.
فرستادن پرونده به دیوان عالی
سلام می خوام بفهم این پرونده الان سه سال پولم می خوام واریز کند هی امروز فردا میشه میگن دست اطلاعات رسیده به واریزی نمیدونم صحت داره یا نه
باسلام و تشکر بابت حضور در estinafgar.com
سوال شما کلی بوده و مشخص نیست موضوع پرونده در چه رابطه ای می باشد اما در هر صورت در این موارد باید به شعبه مراجعه کرد و پیگیر بود و اگر ادعا می نمایند واریزی انجام شده باید تصویر فیش واریزی و یا نامه ای که صحت واریز را تایید نماید را از دادگاه درخواست نمایید و در خصوص صحت این ادعا نمی توان اظهار نظری نمود