نمونه دادخواست تصرف عدوانی – نمونه شکوائیه تصرف عدوانی – قاسم نجفی بابادی

شکوائیه تصرف عدوانی

 

دعوای تصرف عدوانی، چه در بعد کیفری و چه در بعد حقوقی، از دعاوی مبتلا به است. در دعوای تصرف عدوانی فرد می‌تواند از طریق حقوقی یا کیفری اقدام کند و در انتخاب آنها تا حدودی اختیار دارد؛ اما نحوه اثبات و اقدامات فرد در هر یک از این انتخاب‌ها متفاوت است. ازاین‌رو او باید با توجه به ادله اثباتی خود یکی از این دو راه را انتخاب کند تا از اتلاف وقت خود و مراجع قضایی بکاهد.

 

تصرف عدوانی (1)

 

تعریف دعوی تصرف عدوانی

تصرف عدوانی بنا به منطوق ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی ناظر بماده 691 الی 696 قانون مجازات اسلامی چنین تعریف شده است که اگر شخص یا اشخاصی اموال غیرمنقولی را از تصرف مالک که سبق تصرف و مالکیت داشته باشد با توسل به قهر و غلبه تصرف کند یا وارد شود علاوه بر رفع تصرف و اعاده وضع به حسب مورد از یک تا 6 ماه حبس محکوم میشود و چنانچه این اقدام با سلاح صورت پذیرد مجازات عامل یا عاملان از یک تا سه سال حبس می باشد.

اجرت المثل ایام تصرف

نکته:

مطابق نظر اتفاق آراء حقوقدانان ،رسیدگی نیاز به رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی نیست ولی از نظر آن ها دعوا باید در فرم دادخواست ارائه گردد ولی مطابق نظر کمیسیون نشست قضایی همان طور که در ماده ۲۰ و ۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی پیش بینی شده است ،اقامه دعوای تصرف عدوانی و ممانعت از حق در رفع مزاحمت می بایست طبق ضوابط قانونی بر روی اوراق چاپی دادخواست تنظیم شود ولی نحوه ابلاغ اوراق اخطاریه و همچنین نحوه رسیدگی و بیان دادخواست نیازی نیست که مطابق تشریفات آیین دادرسی مدنی باشد بلکه باید خارج از نوبت و در اولین زمان ممکن رسیدگی شود نکته ای که قابل ذکر است این است که مطابق ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی رسیدگی به دعاوی تصرف عدوانی از طریق کیفری نیز باید خارج از نوبت انجام شود .

شماره تماس

در زیر علاوه بر اینکه یک نمونه دادخواست تصرف عدوانی برای طرح دعوی حقوقی تصرف تنظیم گردیده، یک نمونه شکوائیه هم برای طرح کیفری ان بیان می گردد.

 

نمونه دادخواست تصرف عدوانی

نکته:

1. درصورتی که متصرف اقدام به ساخت بنا یا غرس اشجار نموده حتمن در قسمت خواسته قلع و قمع آن را بخواهید

2. در صورتی که متصرف در حال دخل و تصرف در ملک از جمله احداث بنا می باشد حتمن درخواست دستور موقت هم بنمایید

3. قبل طرح دعوی هم می توانید از طریق انجام دادخواست تامین دلیل، تصرفات متصرف را ثابت نمایید.

4. همانگونه که از نام این دعوی مشخص است تصرف باید به نحو عدوان باشد یعنی به بیان ساده در صورتی می توان دعوی تصرف عدوانی مطرح کرد که متصرف با زور و غاصبانه مستولی شده باشد ولی اگر تصرف متصرف با اذن قبلی مالک بوده یا اینکه مستاجر باشد باید حسب مورد دادخواست تخلیه فوری یا تخلیه عادی مطرح نمایید.

 

 

برگ دادخواست به محاکم عمومی

مشخصات طرفين نام نام خانوادگى نام پدر شغل محل اقامت

شهر – خيابان -كوچه –  شماره –پلاك

خواهان
خوانده
وكيل
خواسته وبهاي آن 1. تقاضای رفع تصرف و قلع و قمع بنا و اشجار مقوم به …….. ریال

2. اجرت المثل ایام تصرف مقوم به ……. ریال

3. به انضمام کلیه خسارات قانونی

4. تقاضای صدور دستور موقت

منضمات دادخواست 1. كپی مصدق سند مالكيت،

2. معاینه محل و تحقیق محلی با جلب نظر کارشناس

 ریاست محترم دادکاه عمومی شعبه ….

 با سلام

به موجب سند مالکیت شماره ……………………..  پلاک ثبتی ………….. بخش ………….. واقع در …………………………. متعلق به اینجانب می باشد نظر به اینکه خوانده بدون اذن و اجازه اینجانب پلاک ثبتی مذکور را در تصرف غاصبانه خود گرفته و با وصف مراجعات مکرر از رفع تصرف عدوانی خود و تحویل آن به اینجانب امتناع می نماید

فلذا با تقدیم این دادخواست مستنداً به مواد 308 و 311 قانون مدنی صدور حکم به رفع تصرف عدوانی و قلع و قمع بنا ی بدون مجوز خوانده و اجرت المثل ایام تصرف از تارخ ………….. لغایت صدور حکم به میزان ……… ریال به انضمام کلیه خسارات قانونی از جمله هزینه دادرسی و حق الزحمه کارشناس مورد استدعاست

محل امضاء 

 

 

 

نمونه متنی که باید در شکوائیه قید گردد:

 نکته:

– برای انجام شکوائیه نیاز به برگه چاپی مخصوص نیست اما عملاً برای طرح این شکایت باید به نزدیک ترین دادسرای محل مراجعه و یک فرم مخصوص شکوائیه دریافت و پس از تنظیم مشخصات شاکی  ومشتکی عنه در پشت آن برگه یا در برگه جداگانه متن زیر را وارد نمایید.

– هرچند می توانید در شکوائیه علت تصرفات غاصبانه و دیگر موارد لازم را قید نمایید اما بهتر است شکوائیه خود را همانند متن ذیل به صورت ساده تنظیم و سپس در نزد بازپرس یا دادیار و در صورتجلسه اظهارات شاکی، به صورت کامل شرح ماوقع را بیان نمایید.

قاسنم نجفی بابدی

شکوائیه

 

احتراماً به استحضار می رساند،

به موجب سند مالکیت شماره……..، ……………..دانگ پلاک ثبتی…………../………… بخش ……………. واقع در…………….. متعلق به اینجانب می باشد نظر به اینکه خوانده/خواندگان بدون اذن و اجازه اینجانب پلاک ثبتی مذکور را در تصرف غاصبانه خود گرفته و با وصف مراجعات مکرر از رفع تصرفات عدوانی خود و تحویل آن به اینجانب امتناع می نمایند؛ فلذا با تقدیم این دادخواست مستنداً به ماده 690 قانون مجازات اسلامی تقاضای صدور حکم کیفر ایشان و نیز رفع تصرف و قلع و قمع بنا مورد استدعاست .

محل امضاء 

 

 

 

باوجود این دادخواست ها  از نظر قضایی کامل می باشد اما در هر حال با توجه به متفاوت بودن هر پرونده و دارا بودن نکات و ظرائف خاص خود، لذا این دادخواست شما را از مشاوره با وکیل بی نیاز نمی نماید.

 

قبل از طرح هرگونه دعوی از مشاوره رایگان وکلای ما بهره مند شوید.

 

 

این پست برگرفته از کتب و سایت های مختلف حقوقی می باشد

مطلب مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید برای دوستانتان

قاسم نجفی بابادی

2478 مطلب منتشر شده

درباره این مطلب نظر دهید !

محصولات پرفروش